Verschillende soorten kroonluchters

Online Marketing - Bloggen nieuws en artikelen

Verschillende soorten kroonluchters

24 oktober 2019 Interieur en Wonen 0

Ben jij op zoek naar kroonluchters voor in je huis, of wellicht voor op kantoor? Dan heb je waarschijnlijk al gezien dat er een hele hoop verschillende soorten zijn. Misschien wel meer dan je ooit had verwacht. Er zijn Italiaanse, Franse, maar ook kristallen- of landelijke kroonluchters, en ga zo maar door! De vraag is echter, welke kroonluchter past het beste bij jouw huis of kantoor? Wat houden die verschillende stijlen in en wanneer kies je voor welke stijl? Je leest het in dit artikel.

Kroonluchters kristal

Een zeer populaire kroonluchter is de kristallen kroonluchter. Ze worden gezien als exclusief en er bestaan peperdure kroonluchters van honderden jaren geleden. De kristallen kroonluchter is dan ook een lamp die al jaren meegaat en altijd populair geweest is. Een andere, meer gebruikte, naam voor de kristallen kroonluchter is de Maria Theresia kroonluchter. Deze naam is afgeleid van de keizerin van Oostenrijk die dit type kroonluchter in de 18e eeuw liet ontwerpen. De lamp is sinds die tijd nooit meer uit de mode gegaan en is nog steeds een graag geziene versiering voor het huis. Een Maria Theresia kroonluchter bestaat uit een met glas versierde middenstang met een aantal armen. Het aantal armen verschilt, maar ze zijn altijd versierd met glazen rozetten en kristallen pegels. Deze kroonluchters zijn er in vele soorten en maten, die bij verscheidene bedrijven ook speciaal voor je op maat gemaakt kunnen worden.

Kroonluchters

Italiaanse kroonluchter

De Italiaanse kroonluchters zijn nog rijker versierd dan de Maria Theresia kroonluchter.
Er hangen bijvoorbeeld gekleurde pegels onderaan de armen en het frame is verguld. Dit maakt de Italiaanse kroonluchter dan ook een chique, gewilde, kroonluchter die voor een zeer variabele prijs te verkrijgen is. De prijs van de Italiaanse kroonluchter is sterk afhankelijk van de afkomst en uiteraard hoe sterk het versierd is. Het gros van de Italiaanse kroonluchters komt uit Venetië of Murano. De Venetiaanse kroonluchter is de duurste van de twee en bestaat uit rijkelijk bewerkte versieringen van glas. De Murano kroonluchter heeft armen van glas en is onder andere versierd met veren en bloemen van glas.

Een kroonluchter aanschaffen

Er is een groot aanbod aan websites en webshops waar je een kroonluchter kunt bestellen. Hierbij kun je kiezen tussen een chique en meer standaard kroonluchter. Dit kunnen de goedkopere en vaak moderne kroonluchters zijn, maar ook de chique, oudere kroonluchter. Het is dus belangrijk om te weten waar je naar op zoek bent. Als je gewoon een kroonluchter wilt kun je die via verschillende websites bestellen. Echter, als je voor een echte, officiële kroonluchter wilt gaan, kun je beter zoeken naar websites die bijvoorbeeld de Maria Theresia kroonluchter aanbieden. Deze websites hebben vaak een breed aanbod aan binnenlandse en buitenlandse kroonluchters die via de webshop te bekijken en te bestellen zijn. Ook is het altijd mogelijk om in de salon van de verkoper te kijken naar het aanbod. Het is echter het handigst om te kiezen voor het bestellen van een kroonluchter via het internet. Dit kan makkelijk en snel op www.collectione.shop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.